Scroll

Our line-up

Pendulum

Live

Onze huisvrienden zijn terug, en hoe! Na vijf lange jaren afwezigheid treedt de herenigde Australische supergroep Pendulum Live full-force aan voor een ongenadig potje keihard op de bass klappen. Are you ready, E3 Strand?

FaCWEs9DR0k

Rudimental

DJ SET

Voel je die liefde? De Britse crossoverbazen van Rudimental mixen drum ‘n’ bass, jungle, deephouse, pop en hardcore rap tot een sensationele monsterbash, waarbij geen voet op de vloer blijft.

M97vR2V4vTs

Dr. Lektroluv

Classics set

De diagnose is binnen. Dr. Lektroluv schrijft je een hoge dosis electro voor. Je zult je snel weer beter voelen, sterker nog, je hebt nog nooit zoveel energie gehad. De groene electrodokter heeft er dan ook nog nooit naast gezeten.

Nh7vOfAIu0I

Dub FX ft. Mr. Woodnote

Een moeilijker publiek dan chagrijnige mensen met boodschappentassen is er bijna niet. En toch wist Dub FX ze als straatmuzikant in te pakken, met zijn apparaatje waarmee hij zijn stemgeluid en beatboxen kan ‘loopen’. Met hetzelfde principe, maar met meer ervaring en soms een hele band vermaakt hij nu festivalweides met de dub, techno, house en drum & bass die allemaal uit zijn keel komt.

Bd1CUTrcy5U

Goldfish

Wat je krijgt als je baanbrekende dance, groovy livejazz en Afrikaanse exotica in een snorrende blender gooit? Tast gerust toe, want GoldFish maakt van elke show een heerlijk zomerfeestje.

S5cOAb2mSWU

Goose

Van uitverkochte hallen tot het hoofdpodium van Rock Werchter. De elektrorockband Goose is een grootheid bij onze zuiderburen. En terecht, want het viertal produceert op het podium meer energie dan een kerncentrale. En een stuk schoner ook.

8AY6UQbwKEc

Jackmaster

Tegen iedere dj die zegt breed te draaien, kun je altijd zeggen: maar je bent geen Jackmaster, vriend. Want er is maar één Jackmaster. Eentje die zo ongeveer alles aan elkaar kan draaien zonder dat het raar klinkt. Bijna niemand voelt muziek zo goed aan als het icoon uit Glasgow: op energie, niet op stijl. En dan kan alles.

Jeff Mills

Als kernlid van de roemruchte Underground Resistance blies de legendarische Jeff Mills Detroit techno eind jaren tachtig nieuw leven in. Geef deze vingervlugge dj/producer/kunstenaar een paar decks, een drumcomputer en een container platen en hij laat je horen en zien vergaan.

Knife Party

De explosieve shows van Knife Party slaan een diepe krater op de dansvloer. Uit de knettergekke koker van Pendulums Gareth McGrillen en Rob Swire, dus springen gegarandeerd.

3GG4Oi-bxEc

Mr. Oizo

Alors, bon. Zo maf als deze klapper vind je ze niet vaak. Het Franse brein achter Flat Eric en Analog Worms Attack is nog even creatief en origineel als achttien jaar geleden met zijn weirde electro. En populair genoeg om Skrillex en Charli XCX op zijn laatste album te krijgen.

qmsbP13xu6k

Noisia ‘Outer Edges’

‘Outer Edges’ is Noisia’s grootste audiovisuele drum ‘n’ bass-event ooit. Licht, geluid, meedogenloze circlepits – met deze furieuze show bewijst dit Groningse trio wat we al jaren weten: aan Noisia kan niemand tippen.

Rødhåd

Als zijn carrière een jongensboek zou zijn - en daar lijkt het trouwens sterk op – zou de titel zijn: ‘Rødhåd en de tijdloze techno’. De Berlijnse meester gaat diep, heel diep, en maakt lange nachten heel kort. Graag gezien in Berghain, vroeger in Trouw en ook bekend van Awakenings. En op handen gedragen door veel van zijn bewonderende collega’s.

1WPR7EgYGBU

Ronnie Flex & Deuxperience band

Alsof Ronnie Flex alleen nog niet goed genoeg is, met al zijn hits, al zijn prijzen, al zijn moves en al zijn fans, neemt hij nu ook nog eens een hele band mee op sleeptouw. Met kunstenaarscollectief Deuxperience Band worden zijn shows nog swingender.

Speedy J

Sinds jaar en dag behoort Rotterdammer Speedy J tot de meest vooruitstrevende technoproducers van Nederland en ver daarbuiten. Zijn nieuwste album Zeitgeber bevestigt die status. Je weet dat hij nu al op een punt zit waar de rest over vijf jaar of later komt.

Speedy J

Sinds jaar en dag behoort Rotterdammer Speedy J tot de meest vooruitstrevende technoproducers van Nederland en ver daarbuiten. Zijn nieuwste album Zeitgeber bevestigt die status. Je weet dat hij nu al op een punt zit waar de rest over vijf jaar of later komt.

Speedy J

Bij leven een technolegende. Speedy J dendert nog net zo hard voort als zijn nietsontziende technosets. Een groot deel van zijn publiek was nog niet geboren toen hij zijn eerste hit had. Welke leeftijd je ook hebt, je moet in goede conditie zijn om deze held bij te houden.

Tchami

Beminde dancegelovigen. Vouw de handen en steek ze daarna in de lucht voor Tchami. De Franse housepredikant is te herkennen aan zijn priesterboord onder zijn baardje. Zo kennen ze hem in Amsterdam waar hij al op TikTak en in AIR stond, of in Ibiza waar hij een graag geziene gast is in Amnesia. En dan hebben we het concept Pardon My French nog niet eens genoemd, als hij optreedt met DJ Snake en Mercer. Tchami brengt je de beste future house die je maar kunt bedenken: diep en dansbaar. Spirituele vragen worden beantwoord met de beste housetracks. Je zonden en je vragen vliegen er zo de deur bij uit.

sGDVYt8qHDk

Tiga

Electrodiva Tiga kun je in het rijtje met Soulwax, Erol Alkan, Boys Noize, Chromeo en LCD Soundsystem plaatsen. Hij kan de hele dansvloer wild krijgen, maar maakt evengoed nummers die je ook ‘s ochtend nog eens opzet.

b7IJVdBecqQ

AnD

Hoe vaak moeten de bandcoaches het nog zeggen: kies een naam die makkelijk te googlen is! Maar de jongens van AnD hebben als motto: go hard or go home. Ze weten dus ook wel dat je ze niet meer vergeet als je ze een keer die techno hebt zien beuken. Allejezus wat is dat hard en snel. Niet voor tere zieltjes.

FIfaFkdGuwQ

BANGANAGANG BANGERS

RbBFZon3vTw

Brooks

We Are Electric wordt een thuiswedstrijd voor Eindhovenaar Thijs Westbroek. Terwijl het niet de dj is die veel extra steun nodig heeft. Brooks is het namelijk al helemaal op eigen houtje aan het maken met zijn electro house en progressive house. Een sound die frisser is dan ijskoude frisdrank.

zH9sXggRlxc

Clouds

Het Schotse duo Clouds heeft er een handje van om een rustig technonummertje eens goed door de drek te trekken. Want schoon is maar saai en datzelfde geldt voor een gemiddeld tempootje. Gewoon doe je maar ergens anders. Deze twee jonge heren houden van een beetje oproer, precies zoals hun muziek klinkt.

uskxAfGkQpI

Cookie Monsta & Funtcase

In helse dubstep hebben deze twee Britten elkaar gevonden. Jongens uit de stal van Circus Records die sneller een speaker opblazen dan dat jij een ballon opblaast. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe, maar ja, wie wil er nou zachtzinnig?

Hb9dK0WGW-g

De Sluwe Vos

De trots van Deventer heeft naam gemaakt als volledig onafhankelijke, eigenwijze en briljante producer. Eentje die house, techno en elektronische muziek op het doek kwakt en dat dan met een kwast door elkaar gaat mengen. Zo klinkt het. Maar dan anders.

HlQchvlJx6M

DOLF

Part of the Barong Family Takeover.

C-ai2pW-cgU

Donnie

Na zijn ode aan de bamischijf dook Donnie dit jaar op de Tuinslang. Met hulp van Bas Bron is de Maradonnie van de Nederlandse hiphop het land aan het veroveren. Hij heeft de stijl, hij heeft de techniek en hij heeft de woorden. Beter kan niet.

XQiHqyic-FA

Gallowstreet

Het koper is weer opgepoetst om te blinken en te klinken in Eersel. De Amsterdamse blazersclub Gallowstreet heeft de toeters weer helemaal hip weten te krijgen met swingende en dansbare muziek. Het duurt maximaal drie nummers maar dan zit bij iedereen de feeststemming erin.

Jax Jones

Wanneer je You Don’t Know Me van Jax Jones uitpluist, hoor je zijn verleden. De Brit groeide op in een gezin vol muzikale en andere culturele invloeden. Afrobeat, hiphop en r&b behoorden tot de muzikale leerschool. Toen de dansvloer in beeld kwam, ging de bloedfanatieke producer meer richting heerlijke diepere house die het ook goed doet in hitparades, waarbij je die jeugdinvloeden nog goed terughoort.

PKB4cioGs98

Keys n Krates

Het kan gebeuren dat je plots helemaal bezweet bent en je afvraagt wat er gebeurd is. Waarschijnlijk heb je dan muziek van Keys N Krates gehoord, die is – zoals hun aanstekelijke nummer – Hypnotik. Trap, house, UK bass en hiphop door een drummer, toetsenist en turntablist. Van Dum Dee Dum tot verder.

IhsjJ13360U

Killbox

Goeiedag zeg, soms droom je over bepaalde dingen, maar als het dan echt gebeurt dan moet je even flink in je arm knijpen om te weten dat je wakker bent. Dat Ed Rush en Audio gaan samenwerken bijvoorbeeld. En als je luistert naar wat ze als Killbox maken dan hoef je niet meer te knijpen, dan ben je klaarwakker. De heren leven op compromisloze drumn & bass en dat hoor je in Killbox terug.

Lunice

Met TNGHT hadden Hudson Mohawke en Lunice een enorme festivalact kunnen worden, maar de jongens zijn eigenwijs en willen hun ding doen dat niet altijd even simpel is. En dus blijven ze beide solo actief. Lunice als die geniale, Canadese producer die zo knap hiphop met dance weet te mengen. Het is snel, gek, energiek en geniaal.

wv70IhlW5D4

MALAA

Is het nou DJ Snake, Tchami, Mercer of Sebastien Bennet? De vraag wie er achter de bivakmuts van Malaa verscholen zit is groter dan de vraag of er een monster in Loch Ness zit. It’s all about house music, klinkt er op Bylina van Malaa. Dat is inderdaad belangrijker dan de maker. Want het is verdomd goede house music die deze mysterieuze bivakmuts maakt.

Mr Belt & Wezol

Combineer een liefdesverklaring aan de house met het melodische van EDM en je hebt het geluid van Mr Belt & Wezol te pakken. Het duo uit Delft heeft er hoorbaar plezier in en deelt graag hun houseliefde met de dansvloer. Pakkender kan haast niet.

PTSe4PDbSz8

Neonlight

Ze huizen op het Nederlandse Blackout label en worden geregeld door Noisia gevraagd voor een feestje of remix, en toch is Neonlight niet Nederlands maar Duits. Ze spreken dan wel de universele taal van rechtdoorzee drum & bass die je oren doet klapperen .

ROD

Like Jekyll and Hyde, only without knowing who is Jekyll and who is Hyde, that is the way you can split Benny Rodrigues and ROD. The Rotterdam based producer and dj is doing too much for just one name. As ROD he explores the music world from a techno perspective. Although he can go electro or all other kinds of things. The songs of his debut album Back To Square One are played by Sven Väth and ROD gets support by Dave Clarke. ROD is a favourite among dj’s and crowds.

Sevn Alias

Flitspalen registreren hem niet eens, zo keihard gaat Sevn Alias. De rapper vliegt echt als een komeet uit de startblokken. Een nummer als Gass is al een paar keer gestreamd op YouTube, 31 miljoen keer om precies te zijn. Dit talent is niet te stoppen.

lpbSdap0xa8

Shifted

De naam Shifted zegt wat Guy Brewer deed. Hij shifte zichzelf van Engeland naar Berlijn en liet zijn Britse drum & bass achter om helemaal blanco opnieuw te beginnen. En dan weet je al wat er in Berlijn gaat gebeuren. Op dat blanco vel komt techno, donkere invloeden, experimenten en pulserende house. Shifted is er meester in geworden. Ultraproductief en altijd van hoge kwaliteit.

SERx18qvyok

Silvahfonk

Hcd7YCWCS0A

Snavs

De jonge Deen Snavs wordt door Diplo, DJ Snake en RL Grime op handen gedragen. Zij weten als geen ander welk talent hier aan het werk is. Hij combineert spijkerharde trap en bass met melodieuze EDM. Hij is de lieveling van Soundcloud en Beatport. Als het in dit tempo doorgaat, ligt de wereld heel snel aan zijn voeten.

wgnO_0huw9I

Tantrum Desire

Een tantrum, dat is de Britse uitdrukking voor wat je voelt als Jay Faleye de drop laat vallen. Het is de neiging om helemaal uit je plaat te gaan bij een nummer als Oblivion. De drum & bass van Tantrum Desire is als de eerste hap uit een zak chips. Dat leg je daarna niet weg, je wil alleen maar meer, meer en meer.

94T_u_d8HBM

THE HIM

ZYxRxWal1EE

Tom Trago

Tom Trago is de officieuze burgemeester van het Amsterdamse nachtleven. De dj, producer en labeleigenaar (Voyage Direct) is het ijkpunt voor veel andere dj’s en producers uit de hoofdstad. Hij heeft een niveau en track record dat velen ooit hopen te bereiken. Altijd weet hij de gekste dingen in heerlijke housesets te weven. En knapper nog: hij loopt altijd een paar stappen voor op de dancescene.

Willie Wartaal

Beoordeel Willie Wartaal niet alleen op zijn goddelijke lichaam, zijn prestaties bij de Jeugd van Tegenwoordig of wat hij zoal doet op televisie, want Willie is ook nog eens een benijdenswaardige dj. En dan draait ie sets met heerlijke, zomerse house. Willie is de man die alles kan.

Yung Internet

Het begon als een grap. Maar Yung Internet had niet alleen geweldige teksten, het klonk ook behoorlijk professioneel. En niemand doet wat zij doen. Vandaar dat D’Angelo – je weet wie hij is – nu eindelijk op tijd betaald krijgt. Yung Internet is als het wilde weekend dat nooit stopt.